Waterberging Brink

Een waterberging op de Brink is nodig om Laren regenklaar te maken. Hoe die waterberging eruit ziet en waar deze precies moet komen, bepalen we graag samen met de bewoners en ondernemers van Laren. Het plan dat het team van Laren Regenklaar eerder maakte is een mogelijke oplossing, maar we staan open voor verbeteringen en voor alternatieven.

Algemeen

Het gebied romdom de Brink ligt Laag Laren en maakt onderdeel uit van projectgebied Centrum. De Brink is van nature een laag gebied in Laren. Regenwater stroomt hier vanzelf naartoe. Als het hard en lang regent kunnen delen van de Brink daardoor overstromen, ondanks alle maatregelen die we op andere locaties in Laren nemen. In het masterplan Laren Regenklaar is daarom vastgelegd dat er op of rond de Brink een waterberging komt. Deze berging kan bij hoosbuien regenwater vasthouden, waardoor de Brink niet meer onder water komt te staan.

wateroverlast Brink

Waarom een waterberging?

Waarom is die waterberging op deze plek nodig? Bekijk hiervoor de video hieronder. Of lees er meer over op de webpagina over projectgebied Centrum.

 

Proces

De komende periode willen we samen met bewoners en ondernemers van laren komen tot een ontwerp voor de waterberging. Het proces bestaat uit een aantal stappen die we hier verder beschrijven.

Ontwerp

Het ontwerp voor een waterberging moet voldoen aan een aantal eisen en liefst ook wensen. Het team van Laren Regenklaar maakte eerder al een ontwerp voor een waterberging onder de vijver Coeswaerde. De komende periode onderzoeken we of dit ook volgens de bewoners en ondernemers van Laren de juiste oplossing is. We staan open voor verbeteringen en alternatieven. De alternatieven die we van bewoners en ondernemers ontvangen werken gaan we verder onderzoeken.