Drift, Werkdroger en omgeving

De Drift, Werkdroger en omgeving liggen in Hoog Laren tussen de Naarderstraat, Hilversumseweg en de A1. Het riool onder de straten voert door de het hoogteverschil veel regenwater af richting het centrum. 

Kaart Drift en omgeving
 
Wat gaan we doen?

We gaan ervoor zorgen dat er minder regenwater in het riool terechtkomt door de aanleg van verticale infiltratie:

Openbare weg
In de berm van het westelijk deel van de Drift en langs de Werkdroger komen verticale boringen met infiltratiefilter. Dit zijn putten van ca. 6 meter diep. Aan de zijkant van de rijbaan van deze straten komen straatkolken die we met een ondergrondse leiding op deze voorzieningen aansluiten. Zo loopt regenwater straks via deze straatkolken hier naartoe loopt. Via openingen in de wand van het filter sijpelt het vervolgens langzaam in de omliggende bodem.

Particulier terrein

In overleg met de eigenaar(s) koppelen we de regenpijpen van woningen af van het riool. In plaats daarvan stroomt regenwater vrij uit over het perceel of het loopt via een ondergrondse aansluiting naar verticale boringen met infiltratiefilter die we op particulier terrein aanleggen. Per woning bekijken we hoe we dat het beste kunnen doen.
Een groot gebouw in dit gebied is Amaris Theodotion. Ook het dak van dit gebouw willen we afkoppelen in overleg met de organisatie.


Planning

Wanneer we de maatregelen in het gebied Drift. Werkdroger en omgeving uitvoeren, is te zien in de planning.