Nieuws

 • Laren ziet natuurlijke vijver op Brink wel zitten

  Reacties stellingen natuurlijke vijver

  Het plan voor een natuurlijke vijver op de Brink kan op grote steun rekenen. Dat blijkt uit de reacties op de online vragenlijst daarover. Zo is 89% het eens of helemaal eens met de stelling ‘Een natuurlijke vijver past bij de Brink van Laren’. En 92% is het (helemaal) eens met de stelling ‘Een natuurlijke vijver is een goede oplossing om regenwater tijdelijk te bergen’. De variant met een pad langs het water, ook wel belevenisvijver genoemd, heeft met 63% de grootste voorkeur.

 • Regenklaar maken van Laar & Berg gestart

  130223-laar-en-berg-regenklaar-03

  Regenwater dat op het dak van het schoolgebouw van Laar & Berg valt, trekt straks rechtstreeks de bodem van het schoolterrein in. Wethouder Frits Westerkamp en rector Eva Casteleijn voerden maandag de eerste werkzaamheden uit om dit te bereiken. Als alles klaar is, scheelt dat bij elke flinke regenbui een kleine 60 m3 water die niet langer via het riool richting het centrum van Laren stroomt.

 • Ontspanningsputten voor 175 woningen 

  Kaart Noordoost

  In de buurt van het Mauvezand en de Torenlaan brengt aannemer Van der Tol vanaf eind januari ontspanningsputten aan bij 175 woningen.

 • Grote belangstelling bijeenkomst waterberging Brink

  011122-laren-regenklaar-35

  Het Brinkhuis stroomde dinsdagavond 1 november vol met Larense bewoners en ondernemers. Het onderwerp van de avond: de waterberging die op of rond de Brink moet komen om wateroverlast bij hoosbuien in de toekomst te voorkomen.